0 Flares 0 Flares ×

Uitschrijven studie

Als je afgestudeerd bent, vergeet dan niet jezelf uit te schrijven. Hoe je dat doet en of je recht hebt op teruggave van het collegegeld lees je hier.

Uitschrijven studie

Ben je afgestudeerd? Schrijf je dan uit via Studielink. Dit doe je door op Studielink via je homepage ‘Mijn opleidingen’ te selecteren en vervolgens je opleiding te selecteren. Op de volgende pagina selecteer je onder ‘Mogelijke acties’ bij je inschrijving van dit studiejaar ‘Verzoek tot uitschrijving’. Vervolgens doorloop je de stappen en bevestig je jouw uitschrijfverzoek. De uitschrijving vindt plaats aan het einde van de maand waarin het uitschrijfverzoek wordt gedaan. Schrijf je pas uit als je er echt zeker van bent dat je bent afgestudeerd.

De uitschrijving is definitief zodra je schoolinstituut een kopie van jouw diploma (ondertekend) heeft vastgelegd. Je wordt dan uitgeschreven per datum waarop je bent afgestudeerd. 

Restitutie collegegeld

Als je afgestudeerd bent, dan kan het even duren voordat je definitief wordt uitgeschreven. Hierdoor blijf je collegegeld betalen terwijl je al bent afgestudeerd. Over de niet-ingeschreven maanden (de periode tussen de datum van afstuderen en de datum waarop je definitief wordt uitgeschreven) ontvang je restitutie van het teveel betaalde collegegeld. Vaak gaat dit automatisch. Mocht je meer zekerheid willen, neem dan contact op met je schoolinstituut waar je om restitutie van het collegegeld vraagt.

Let op: Je hebt alleen recht op restitutie van het collegegeld als je je uitschrijft in de maanden september tot en met mei. 

 

Foto intro door Tim Franklin


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 0 Flares ×