0 Flares 0 Flares ×

Afgestudeerd? Zet je studentenrekening om!

Als student profiteer je bij een bank van vele extra voordelen met een studentenpakket. De studentenrekening is gratis, je kunt voordelig rood staan, profiteren van kortingen op bijvoorbeeld je reisverzekering en meer. Het leven van een student is namelijk al duur genoeg. Maar heb je nog wel recht op een studentenrekening als je afgestudeerd bent?

Studentenrekening omzetten

Als je afgestudeerd bent en geen studiefinanciering meer ontvangt, dan moet je studentenrekening omgezet worden naar een betaald pakket. Veel banken suggereren dat ze je studentenrekening automatisch omzetten naar een nieuwe rekening als je geen studiefinanciering meer ontvangt. Het is aan te raden om je te verdiepen in de algemene voorwaarden van je studentenrekening, zodat je meer zekerheid hebt.

Mocht je rekening niet automatisch omgezet zijn, laat je dan informeren welk pakket het beste aansluit op jouw wensen. Vergeet vervolgens niet zelf je rekening om te zetten.

Krijg ik een boete als ik mijn studentenrekening te laat omzet?

Het kan gebeuren dat je er niet bij stil staat om je studentenrekening om te zetten. Hierdoor blijf je profiteren van de voordelen van een studentenrekening terwijl je daar geen recht meer op hebt. Vroeg of laat trekt de bank zelf aan de bel, omdat zij mogen controleren of je nog studeert.

Als je je studentenrekening te laat omzet, dan zal dat per bank en situatie verschillen of dat gevolgen voor je heeft. Vaak hoef je je daar geen zorgen over te maken, maar zet voor de zekerheid je rekening zo snel mogelijk om. 

 

Foto intro door Ken Teegardin


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 0 Flares ×