0 Flares 0 Flares ×

Startersbeurs: Een springplank voor afgestudeerde jongeren

Na het afronden van je studie ben je wellicht van plan om je volledig op de arbeidsmarkt te storten. Wellicht heb je al een baan aangeboden gekregen, bijvoorbeeld bij je stagebedrijf. Of wellicht moet je juist op zoek naar een nieuwe baan, waardoor je in de pen moet klimmen om een sollicitatiebrief te schrijven.

Wanneer je als starter gaat solliciteren, bestaat de kans dat je op jouw gebrek aan werkervaring wordt afgewezen. Misschien niet één keer, maar herhaaldelijk kan je geconfronteerd worden met een dergelijke tegenvaller. Gelukkig is de Startersbeurs in het leven geroepen om daar verandering in te brengen. Dit op initiatief van de Tilburgse hoogleraar Ton Wilthagen en de jongerenbonden FNV Jong en CNV Jongeren.

Waarom de Startersbeurs?

Het is voor jongeren moeilijk om aan een baan te komen in het werkveld van hun afgeronde opleiding. Zij hebben geen of te weinig werkervaring, terwijl het bedrijfsleven dat wel belangrijk vindt. Met de startersbeurs krijgen afgestudeerde jongeren in de leeftijd van 18 t/m 26 jaar de kans om relevante leer- en werkervaring op te doen in het bedrijfsleven. Daarmee vergroten zij hun kansen op de arbeidsmarkt.

Additionele voordelen

Met de Startersbeurs krijg je voor je inzet een vergoeding van je werkgever van minimaal 500 euro per maand (een deel wordt betaald door de gemeente). Daarnaast werk je aan een leerplan met aandacht voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Jezelf ontwikkelen staat dus écht centraal.

De voorwaarden

Er zijn een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor de Startersbeurs. Deze voorwaarden verschillen per gemeente. Wil je weten of jouw gemeente meedoet aan deze regeling en wat de voorwaarden van jouw gemeente zijn, kijk dan op www.startersbeurs.nu.

 

Foto intro door René Gademann


0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 Pin It Share 0 0 Flares ×